Ölçme ve Değerlendirme

Okul öncesi dönemde eğitim, gelişim alanlarının desteklenmesi temeline dayalıdır. Her bir gelişim alanındaki düzeyi belirlemek için de farklı zamanlarda gözleme dayalı ölçme ve değerlendirme yapılması gerekmektedir. Elde edilen sonuca göre eğitim şekillenip, öğrencilerin ihtiyaç duyduğu alanlarda etkinlikler-aktiviteler ile ders programları hazırlanmaktadır. Yapılan değerlendirmeler ise belirli periyodlarda ailelere sunulmaktadır.

Yıl içerisinde ara raporlar, Şubat ve Haziran ayında ise gelişim raporları ailelere sunulmaktadır. Ayrıca en değerli ve önemli değerlendirme şekli olan “Portfolyo” sunumları da yılda iki defa yapılmaktadır. Okulumuzda ailelerin de bire bir aktif olarak katılımı ile yaptığımız “Küçük Eller Aileleri ile Büyük Güzellikler Yaratır” etkinliğinde her bir gelişim alanını destekleyen derslerden oyun ortamı oluşturulmaktadır. Aileler okul ortamında çocukları ile oyun oynarken, gelişimlerini de birebir gözlemleme fırsatı bulmaktadır.